Τετράδια εξάσκησης προετοιμασίας για την Α΄ δημοτικού του  Α΄ Τεστ

Όλα τα προγράμματα προαγωγής της υγείας αποτελούνται από τρία σταδία  ανίχνευση, διάγνωση , αντιμετώπιση, το ίδιο ισχύει και για την δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας Α΄ τεστ . Η έκδοση των ηλεκτρονικών εξατομικευμένων  τετραδίων εξάσκησης  Α΄ Τεστ δημιουργήθηκε  για να καλύψει το τελευταίο στάδιο που είναι η αντιμετώπιση .

Τα τετράδια εξάσκησης πρόεκυψαν μετά από την επιθυμία των γονέων.

Να καλύψουμε την ανάγκη για σωστότερη προετοιμασία του παιδιού με ειδικευμένο και εξατομικευμένο  παιδαγωγικό και θεραπευτικό υλικό ασκήσεων εξάσκησης  για το σπίτι.

Ο στόχος μας είναι η καλύτερη προετοιμασία

Τόσο των παιδιών που κατατάσσονται στα πλαίσια των φυσιολογικών ικανοτήτων όσο και εκείνων που παρουσιάζουν κάποιες οριακές δυσκολίες.

Δημιουργήσαμε για το παιδί σας μια σειρά από 5 τετράδια:

  • 1ο Τετράδιο: Εξάσκηση στον Οπτικοκινητικό συντονισμό (γραφή)
  • 2ο Τετράδιο: Εξάσκηση στην Οπτική αντίληψη (ανάγνωση)
  • 3ο Τετράδιο: Εξάσκηση στην Κριτική ικανότητα, Γλωσσικές αναλογίες, Αφαιρετική σκέψη, Ακολουθίες
  • 4ο Τετράδιο: Εξάσκηση στην προετοιμασία για την Α’ δημοτικού
  • 5ο Τετράδιο: Επαναληπτικά τετράδια εξάσκησης Α΄ τεστ .

Πως δημιουργούνται τα τετράδια εξάσκησης  Α΄ τεστ .

Μόλις το παιδι ολοκλήρωση την εξέταση του με το Α΄ τεστ ο συνεργάτης καταχωρεί τα αποτελέσματα της εξέτασης στην βάση δεδομένων του Α΄ τεστ τα αποτελέσματα αυτά επεξεργάζονται από ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο διαλέγει τις εκατό καταλληλότερες ασκήσεις για το μαθησιακό επίπεδο του παιδιού ανάμεσα από δέκα χιλιάδες διαφορετικές ασκήσεις.

Το τετράδιο είναι εξατομικευμένο με ένα προσωπικό κωδικό .

Κάθε τετράδιο είναι εξατομικευμένο γιατί  έχει το όνομα του παιδιού είναι μοναδικό και καλύπτει της εξατομικευμένες ανάγκες του συγκεκριμένου παιδιού όπως έχουν αποτυπωθεί μετά την εξέταση του από το Α΄ τεστ . Δημιουργείτε με ένα προσωπικό κωδικό του τετραδίου ο όποιος αναγράφετε στην τελευταία σελίδα της αναφοράς αποτελεσμάτων Α΄ τεστ .

Τα τετράδια Α΄ τεστ δεν υπάρχουν στο εμπόριο στα βιβλιοπωλεία.

Τα τετράδια απευθύνονται προς τους γονείς που θα ήθελαν αν βοηθήσουν το παιδι τους με παιδαγωγικό και θεραπευτικό υλικό για εξάσκηση στο σπίτι .

Η αποκλειστική  διάθεση γίνεται μόνο από τα γραμματεία του Α΄ τεστ.

Οι γονείς και μόνο οι γονείς που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν επικοινωνούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην γραμματεία και δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν το τετράδιο δίνουν τον κωδικό του τετραδίου και στην συνέχεια η γραμματεία  αναλαμβάνει την έκδοση του τετραδίου σε έντυπη μορφή βιβλίου και την αποστολή του βιβλίου στο σπίτι του ενδιαφερομένου μέσο μεταφορικής εταιρείας

Το μέγεθος κάθε τετραδίου εξάσκησης  Α΄ τεστ .

Είναι από 80-100 σελίδες και περιέχει πλήρη οδηγό σχολικής ετοιμότητας καθώς και 80 – 100  φύλλα εργασίας  Α4 . Οδηγίες σε κάθε φύλλο εργασίας, εβδομαδιαίο πρόγραμμα εξάσκηση 5 εβδομάδων και τέλος αξιολόγηση της προόδου του παιδιού .Κανένα τετράδιο δεν είναι ακριβώς ίδιο με ένα άλλο τετράδιο        

Το κάθε ένα από τετράδια Α΄ τεστ  αποτελεί ένα ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Η ποικιλία αλλά και ο βαθμός δυσκολίας των ασκήσεων, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να εξασκηθεί στην ανάπτυξη νέων ικανοτήτων προκειμένου να είναι απόλυτα προετοιμασμένο προτού αρχίσει η σχολική χρονιά.

Τα τετράδια εξάσκησης  Α΄ τεστ είναι προσεκτικά μελετημένα.

Ώστε το παιδί να μαθαίνει σταδιακά και χωρίς κόπο, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Είναι ασπρόμαυρα και απλά σχεδιασμένα ώστε να μην διασπούν την προσοχή του παιδιού με περιττά ερεθίσματα. Επίσης, έχουν χοντρό περίγραμμα ώστε να διευκολύνουν το παιδί στην αναγνώρισή τους.

Η σειρά των τετραδίων Α΄ τεστ προτείνεται ως μια δημιουργική απασχόληση και εξάσκηση στις ελεύθερες ώρες του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια κάποιου θεραπευτικού προγράμματος αποκατάστασης  αλλά και για βοήθεια στο σπίτι με την διακριτική καθοδήγηση ενός ενηλίκου. Πιστεύουμε πως όλα αυτά καθιστούν το τετράδιό μας ένα πολύτιμο και χρήσιμο βοήθημα στα χέρια των γονιών.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση των Τετραδίων εξάσκησης  Α΄ τεστ μπορείτε να βρείτε και στο youtube.

Τετράδια εξάσκησης Οπτικοκινητικού συντονισμού (γραφή) Α’ΤΕΣΤ, Εξάσκηση στην οπτική αντίληψη (ανάγνωση), Εξάσκηση στην Κριτική ικανότητα, Γλωσσικές αναλογίες, Αφαιρετική σκέψη, Ακολουθίες και Εξάσκηση στην προετοιμασία για την Α’ δημοτικού.

Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε κάθε παιδί! ! !

Στέλιος Μαντούδης
Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής